Splitsing

Splitsing

Splitsingen bij MAAT notaris in Bergen op Zoom

Bij MAAT Notaris in Halsteren, gemeente Bergen op Zoom, begrijpen we dat het proces van splitsingen en complex kan zijn. Gelukkig kunnen wij het je uitleggen in eenvoudige en begrijpelijke taal. Als een gevestigd notariskantoor in de regio, staan we klaar om je te begeleiden bij alle juridische aspecten van splitsingen. Onze deskundige notaris, Caroline de Maat, heeft met haar expertise in het notariële vakgebied, als opvolger van notaris Fikkers, veel ervaring in het behandelen van dergelijke zaken.

Wanneer splitsen?

Bij de verkoop van een deel van een woning of een deel van een ander soort onroerend goed moet dit specifieke deel worden afgesplitst van de rest van het gebouw of onroerend goed. Dit kan door het onroerend goed te splitsen in appartementsrechten.

Het splitsen van onroerend goed kan noodzakelijk zijn in verschillende situaties, zoals bij het opdelen van een gebouw of ander onroerend goed, bedrijfsopvolging, echtscheidingen of het verdelen van eigendommen tussen erfgenamen. Onze notaris in Bergen op Zoom staat je bij met persoonlijk advies om de meest geschikte splitsingsstructuur te kiezen die past bij jouw specifieke situatie. We begeleiden je stap voor stap door het proces, zorgen voor alle benodigde documentatie en zorgen voor een vlot verloop van de splitsing.

Wat staat er in een splitsingsakte?

In de splitsingsakte staat hoeveel appartementen zich in het gebouw bevinden, hoe het gebouw is opgedeeld en welke ruimtes gemeenschappelijk zijn. In de akte zijn de appartementsrechten vastgelegd. Ook vindt u in de akte het reglement van de vve (vereniging van eigenaren). Daarnaast wordt er een tekening toegevoegd aan de akte die laat zien hoe het gebouw is gesplitst (splitsingstekening).

Wil je dat wij jouw splitsingsakte opstellen of heb je andere vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.