Historie

Historie

MAAT notaris: jouw notariskantoor in Bergen op Zoom

Ben je op zoek naar een ervaren notariskantoor met diepe wortels in de geschiedenis van Bergen op Zoom? Dan ben je bij MAAT notaris aan het juiste adres. Ons notariskantoor heeft een lange historie die teruggaat tot 1935, toen de heer J.C.H. Peree als notaris diende in Bergen op Zoom.

Notaris Peree en notaris Krootjes

In die tijd hield notaris Peree kantoor aan de Zuidzijde Zoom. Na zijn pensionering in 1935 werd hij opgevolgd door mr. A.H.H.A. Krootjes, die de notarisstandplaats overnam en eveneens in Bergen op Zoom bleef werken. Het notariskantoor was inmiddels een bekend gezicht in de regio.

Notariskantoor Fikkers en Zoon in Villa Aline

In 1949 trad de heer Th.B. Fikkers toe als kandidaat-notaris op het kantoor van notaris Krootjes. Deze samenwerking resulteerde uiteindelijk in een opvolging op 1 december 1960, toen Th.B. Fikkers benoemd werd tot de nieuwe notaris. Onder zijn leiding verhuisde het notariskantoor naar Villa Aline aan de Lange Parkstraat in Bergen op Zoom, hoek Bredasestraat, waar hij tevens kantoor aan huis hield.

In 1985 besloot notaris Fikkers het notariële stokje door te geven aan zijn zoon, mr. Th.H.M. (Theo) Fikkers. Onder Theo Fikkers onderging het kantoor renovaties en uitbreidingen om de dienstverlening te verbeteren en uit te breiden.

In 1999 werd mr. G. (Gert) Zoon als tweede notaris benoemd naast Theo Fikkers. Dit leidde tot een naamsverandering naar “Fikkers en Zoon.” Helaas, door een tragisch ongeval in februari 2006, overleed Gert Zoon plotseling.

Uit respect voor Gert Zoon werd de naam “Fikkers en Zoon” nog enkele jaren behouden, maar uiteindelijk werd deze gewijzigd in “Fikkers Notarissen.”

MAAT notaris in Halsteren

Na een periode van 50 jaar notariaat Fikkers ging Theo Fikkers met pensioen. Zijn opvolger, Caroline de Maat, die al geruime tijd als kandidaat-notaris bij hem werkte, werd benoemd tot notaris op 1 april 2011. Sinds november 2021 vind je ons kantoor aan de Dorpsstraat 13 in Halsteren.

Bij MAAT Notaris in Bergen op Zoom bouwen we voort op een rijke geschiedenis van dienstverlening in Bergen op Zoom en omstreken. Ons toegewijde team staat klaar om je te helpen met al jouw notariële behoeften. Of het nu gaat om het opstellen van testamenten, de overdracht van je nieuwe woning of andere notariële diensten, wij zijn je graag van dienst.

Heb je vragen of wil je dat wij bijvoorbeeld jouw akte van levering, hypotheekakte of testament en levenstestament maken? Neem dan contact met ons op.