Levenstestament

Levenstestament

Wat is een levenstestament?

Het levenstestament is een notariële akte die steeds meer mensen bij ons laten opstellen. Een levenstestament biedt je de mogelijkheid om vooraf jouw persoonlijke en financiële belangen te beschermen en een persoon (of meer personen) die je vertrouwt aan te wijzen om namens jou op te treden als je je eigen zaken niet meer kunt of wilt regelen. Ook kun je in een levenstestament een behandelverbod of euthanasieverklaring laten opnemen. Bij notariskantoor MAAT notaris in Halsteren, gemeente Bergen op Zoom, onder leiding van Caroline de Maat (opvolger van notaris Fikkers), bieden we deskundige begeleiding en persoonlijk advies bij het opstellen van jouw levenstestament.

Waarom een levenstestament?

Een levenstestament is van grote waarde als het gaat om het beschermen van jouw belangen en die van jouw naasten. Het stelt je in staat om één of meer personen die je vertrouwt aan te wijzen als gevolmachtigde om namens jou te handelen in het geval dat je zelf niet meer in staat bent om keuzes te maken en zaken te regelen. Dit kan in verschillende situatie voorkomen, zoals dementie, een ongeval, of andere onvoorziene omstandigheden. Ook kan het levenstestament eventueel al ingaan als je nog wel in staat bent om zelf keuzes te maken. Dit kun je zelf bepalen en vastleggen in uw notariële akte bij ons op kantoor: het levenstestament. Met een levenstestament van MAAT notaris zorg je voor gemoedsrust, wetende dat jij en je naasten beschermd zijn, zelfs in moeilijke tijden.

Jouw wensen, jouw regels

Door te kiezen voor een levenstestament bij notariskantoor MAAT notaris in Halsteren, gemeente Bergen op Zoom, heb je volledige controle over de bevoegdheden van je gevolmachtigde(n). Je kunt specifieke instructies opnemen in het levenstestament, zodat jouw wensen nauwgezet worden gevolgd. Dit zorgt ervoor dat jouw persoonlijke en financiële zaken worden afgehandeld op de manier die jij voor ogen hebt.

MAAT notaris in Bergen op Zoom

Onze ervaren notaris, Caroline de Maat, is gespecialiseerd in het opstellen van levenstestamenten en staat klaar om jou te begeleiden bij het nemen van belangrijke beslissingen over jouw toekomst. Met persoonlijke aandacht en zorg zorgen wij ervoor dat jouw levenstestament op maat wordt gemaakt, zodat het volledig aansluit op jouw situatie en wensen.

Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen via ons contactformulier.
Ook kun je voor het maken van een afspraak bij ons op kantoor in Halsteren, gemeente Bergen op Zoom, bellen naar 0164 – 744 132.

Brochures: extra informatie

Wie geeft u het vertrouwen?
Alles over het levenstestament (volmacht) en in welke situaties dit van belang kan zijn.
download pdf

Checklist levenstestament
Welke keuzes kun je maken voor straks?
download pdf

Waar zeg ik JA tegen?
Informatie over de taken en verantwoordelijkheden van de gevolmachtigde bij een levenstestament.
download pdf