Archief van
Auteur: Orrin Van den Bosch

Thema avond 3 juni 2019 “Afscheid, had ik het maar geweten…”

Thema avond 3 juni 2019 “Afscheid, had ik het maar geweten…”

“Had ik het maar geweten” is een veel gehoorde uitspraak als er sprake is van verlies binnen een familie.
Na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af en moeten er allerlei zaken worden geregeld. Het is belangrijk om afscheid te nemen op een manier die bij de overledene en zijn of haar naasten past. Er is tegenwoordig heel veel mogelijk,  maar je moet maar net weten wat er zoal kan en bij wie je daarvoor aan kunt kloppen.

Tijdens deze thema avond willen wij u hierover graag infomeren.
Waarom? Omdat er veel onwetendheid bestaat op het gebied van afscheid, een onderwerp wat men graag uit de weg gaat, maar waarmee we onvermijdelijk allemaal te maken krijgen.

Presentaties worden gegeven door Annette van de Meene, directeur crematorium Zoom- en Zegestede, Lilian Boudewijn- Slaats, Ritueel- en verlies begeleider en Caroline de Maat, notaris te Bergen op Zoom, over de verschillende aspecten rondom het afscheid.
Enkele voorbeelden:

  •  Wie heeft er recht op de as van de overledene na crematie? Hier ontstaan achteraf soms schrijnende en pijnlijke conflicten over.
  •  Na de pijn van een verlies kun je geconfronteerd worden met ingrijpende financiële gevolgen.. Gewoon, omdat de nalatenschap niet, of niet goed is geregeld.
  •  In het verleden voorzag de kerk in een stuk zingeving en houvast. Wat kunnen rituelen, en een ritueelbegeleider in dit opzicht voor u betekenen? Wat kunnen rituelen betekenen voor de kinderen, kleinkinderen?
  • Rouw en verlies.. een ondergeschoven kindje, waar men liever niet over praat. Hoe kun je je naaste helpen in een situatie van verlies? Zodat geen vereenzaming plaatsvindt? Schrijnende situaties, die kunnen worden voorkomen, door over meer kennis te beschikken met betrekking tot deze o zo belangrijke onderwerpen.

Chansonnier Olaf Heijen zal de avond opluisteren met enkele prachtige nummers waarbij hij zichzelf begeleidt op de gitaar.

Deelname is gratis (vol = vol)
Aanmelden kan telefonisch via 0164 – 27 18 50 of per mail receptie@residentiemeilust.nl

Maandag 3 juni 2019
aanvang 19.00 uur | start presentatie 19.15 uur
Residentie Meilust & Grand Café ‘de Sociëteit’
Bloemendaal 61
4614 CZ  BERGEN OP ZOOM

Alzheimercafé 22 oktober 2018

Alzheimercafé 22 oktober 2018

In het nieuwe ABG aan de Van Dedemstraat 13 is maandagavond 22 oktober om halfacht weer het Alzheimercafé, met dit keer als thema: ‘De notaris, wat kan en moet ik regelen?’.
Hierover komt notaris Caroline de Maat uitleg geven. Zij is gespecialiseerd in familierecht en vertelt op een praktische en toegankelijke wijze hoe de belangen van iemand met dementie bij wet gewaarborgd zijn. aan de orde komen onder meer zaken als volmacht, levenstestament, bewindvoering en mentor- en curatorschap. Ook zal er weer een informatiestand zijn van Alzheimer Nederland.

Arno Lambrechts

Arno Lambrechts

Helaas is onze collega Arno Lambrechts op dinsdag 15 augustus 2017 toch nog onverwacht overleden.

Wij zullen hem verschrikkelijk missen, als mens, als collega, met al zijn vriendelijkheid, hartelijkheid, humor en kennis.

Arno is slechts 58 jaar geworden.