Historie

Historie

MAAT notaris is een notariskantoor met een lange historie.

Tot 31 december 1935 was de heer J.C.H. Peree notaris in Bergen op Zoom. Hij werd opgevolgd door mr. A.H.H.A. Krootjes, die kantoor hield aan de Zuidzijde Zoom.

De heer Th.B. Fikkers kwam in 1949 als kandidaat-notaris werken op het kantoor van notaris Krootjes en werd op 1 december 1960 benoemd tot zijn opvolger.

Notaris Fikkers verhuisde met gezin en kantoor naar Villa Aline aan de Lange Parkstraat, hoek Bredasestraat en ging daar kantoor aan huis houden.

In 1985 droeg notaris Fikkers het notariële stokje over aan zijn zoon mr. Th.H.M. (Theo) Fikkers, die het kantoor verbouwde en uitbreidde.

Toen in 1999 mr. G. (Gert) Zoon tot nieuwe (tweede) notaris werd benoemd naast Theo Fikkers, werd de naam van het kantoor veranderd in Fikkers en Zoon.

Door een noodlottig ongeval overleed Gert Zoon plotseling in februari 2006.

Uit piëteit jegens hem werd de kantoornaam Fikkers en Zoon nog een aantal jaren gehandhaafd, waarna de naam werd veranderd in Fikkers notarissen.

Na 50 jaar notariaat van vader en zoon Fikkers, ging Theo Fikkers met pensioen en werd Caroline de Maat, die al een aantal jaren als kandidaat-notaris bij hem werkte, benoemd tot zijn opvolger.

Tot november 2021 heeft zij gewerkt vanuit Villa Aline.  Toen is zij verhuisd naar Dorpsstraat 13 in Halsteren.